Най – невероятните градове в Испания

Испания е страхотна страна за почивка, това се дължи на очарователните места, красивите пейзажи, гостоприемни хора, хубава храна и забавен нощен живот. Големите градове като Барселона и Мадрид  дават само малка част от картината на Испания. Ако желаете да се запознаете с испанския начин на живот и да усетите „Tranquilo, Tranquilo“, ще трябва да се отдалечите малко от големите градове.

Ето и част от местата, който може да посетите:

Besalú, (Каталуния, Испания)

Това е каталунски град недалеч на север от Барселона. Вървейки от средновековния мост по калдъръмените улички, се чувстваш все едно си в земя на приказките . Мястото е всичко, което може да си представите за един средновековен град. Едно от най-интересните неща тук е еврейското наследство – Юдейските синагоги и Еврейската баня – една от малкото оцелели бани в Европа от това време.

 

Средновековният мост на Besalú

Frigiliana, (Андалусия, Испания)

Най – очарователното бяло село в Испания, разположено в красив планински район . Място, което ще ви очарова с варосаните си улички и няма да имате време постоянно да снимате и изпращате снимки на своите приятели, за да ги впечатлите.  Фригилиана се намира в южната част на Испания, което означава, че климатът е подходящ през цялата година, даже и през студените зимни месеци. Много от заведенията имат високи тераси, където може да се наслаждавате на красиви гледки, докато отпивате сангрия и похапвате тапас.

Бяло Село Фригилиана / White Village Frigiliana

Lekeitio, (Биская, Испания)

Лекеитио, страната на баските, впечатляващи с приятелско настроените хора, вкусни Pintxos и уникална природа. Въпреки, че Сан Себастиан, Билбао и Виттория определено са много достойни места за посещение няма да останете разочаровани ако посетите и Лекеитио. Първоначално малко рибарско селище, а днес има много неща които да ти доставят удоволствие – от базиликата Gothic до плажовете, а баровете и храната са направо божествени.

Лекеитио и остров Сан Николас / Lekeitio and island San Nicolas

Ronda, (Андалусия, Испания)

Град с голяма историческа значимост, разделен на две части – мавритански и по-късно възрожденски от 15-ти век, свързани с каменен мост. Този мост е една от най-големите забележителности в града. Разположен е в северозападната част на Малага, на ръба на каньон Тахо, изключително място с невероятна природа, неслучайно е наричан „Душата на Андалусия”  . Ронда е мястото, където се намира първата арена за тореадори и води началото си борбата с бикове.

Моста над Гуадалевин в Ронда / Bridge over Guadalevin River in Ronda

Sóller, (Майорка, Испания)

Изключително живописно селце сгушено на остров Майорка, намиращо се в северната част на острова. Солер има своето собствено очарование благодарение на малките си тапас-барове , яхтено пристанище, малки но обикновено оживени улици и многобройните фестивали. Атракция в града са трамваите, които обикалят града и свързват пристанището с центъра и гарата. Гарата от своя страна предизвиква голям интерес с влакчето, което пътува по линията  Солер – Палма, тази линия е една от най-старите в Испания и е известна като „пътят на портокалите”, а самото влакче е с дървени вагони и локомотив и криволичи през портокалови и лимонови плантации.

Пристанището Порт де Солер в Солер, Майорка / Soller Port de Soller, Majorca

Влакчето по линията Солер – Палма / In line train Soler – Palma

Това са само част от малките градчета, но те са едни от най-автентичните и интересни за посетителите. От храната до културните преживявания, те са страхотни за почивка. Както испанците биха казали, Buen Viaje (Приятно пътуване)!

 

You must be logged in to post a comment.