Основен

АРЖЕНТИНА – ВОДОПАДИТЕ  ИГУАСУ – БРАЗИЛИЯ

 

С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ НА СТОЛИЦАТА НА УРУГВАЙ – МОНТЕВИДЕО

ТРИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ ГРАДНА ЮЖНА АМЕРИКА: 

БУЕНОС АЙРЕС и неговия чар,

МОНТЕВИДЕО и неговото спокойствие,

РИО ДЕ ЖАНЕЙРО и неговата магия,

да добавим и водопадите Игуасу и тяхната фантазия……

Маршрут:  СОФИЯ  – ФРАНКФУРТ – БУЕНОС АЙРЕС – МОНТЕВИДЕО – БУЕНОС АЙРЕС – ИГУАСУ – РИО ДЕ ЖАНЕЙРО – ФРАНКФУРТ – СОФИЯ

12 дни  / 9 нощувки /9 закуски / 2 вечери

 Дати:        15.11.2018

Цена:   4965 лв

Програма

1 ден  София – Франкфурт – Буенос Айрес

Отпътуване от София в 14.15 ч. с полет на LUFTHANSA за Франкфурт. Кацане в 15.40 ч. Продължаване същата вечер в 22.05 ч. за Буенос Айрес.

2 ден   Буенос Айрес

Кацане в 09.00 ч. на международното летище Eзейза в аржентинската столица Буенос Айрес. Посрещане от представител на местната агенция  и начало на туристическата обиколка на града с местен екскурзовод по известните булеварди Санта Фе и 9 юли, с разглеждане на площад де Майо, сградата на Правителството, Националния Конгрес, Театър Колумб, Обелиска – символът на града, Катедралата,  квартал Реколета, пристанището Мадеро, кварталите Сан Телмо и Ла Бока. Разходка по Каминито – уличката на емигрантите и парка Палермо. Настаняване в хотел в Буенос Айрес. Свободно време. Нощувка.

3 ден  Буенос Айрес – Фиеста Гауча (по желание)

Закуска. Факултативна екскурзия – излет сред природата на южноамериканската пампа. Посещение на типична ферма на гаучос (аржентински каубои), където ще бъдете посрещнати със специален обяд с креолска скара. Фиеста Гауча е незабравимо изживяване с много вино, песни, танци и състезания на кон. Ще имате възможност да се запознаете с местния бит и обичаи. Ще се насладите и на шоу – демонстрация на ловкостта на гаучото. Връщане в хотела. По желание посещение на Танго шоу. Нощувка.

4 ден  Буенос АйресМонтевидео (екскурзия по желание)

Закуска. Свободен ден със следните фантастични предложения. По желание екскурзия „Тигре и Делта” – отпътуване за крайбрежната зона на Буенос Айрес – Ел Тигре край река Рио де ла Плата. Разходка с корабче до островите по делтата на река Парана – любимо място сред природата, другото предложение е да посетите някои от многобройните тематични музеи в Буенос Айрес или живописния пазар за плодове в сърцето на града. Следващото предложение е факултативна еднодневна екскурзия до Монтевидео – столицата на Уругвай: трансфер до пристанището на Буенос Айрес, пътуване с ферибот на Букебус в посока  Монтевидео. Трансфер до града и панорамна обиколка с автобус на местна туристическа компания със смесена група и беседа на чужд език (при 15 записани туристи, групата ще бъде съпроводена от българския водач). Връщане вечерта към 23.00 ч. в хотела в Буенос Айрес. Нощувка.

5 ден  Буенос Айрес – Игуасу (от аржентинска страна)

Закуска. Трансфер до аерогарата за вътрешен полет до водопадите Игуасу (~1.45 мин.). Кацане, посрещане и трансфер до Националния парк Игуасу (UNESCO), част от който са водопадите (в превод „Голяма вода”), простиращи се на широчина 2.7 км /входната такса се заплаща на място/. Разглеждане на това природно чудо от аржентинска страна със спиращи дъха гледки и изумителни панорами, където се намират 3/4 от това приказно явление. Разходката по специални пътища и мостове отвежда в непосредствена близост до някои от тях, под дъги от дъжд и мъгла, образувани от падащата вода, се стига в близост до най – високата част, Дяволското гърло (Гарганта дел Диабло). Той е най – впечатляващият и най – популярният от всички водопади с ширина 150 м, с най – голям дебит и с формата на подкова, намиращ се точно на границата между двете страни. Настаняване в хотел в селището Фоз до Игуасу на бразилска територия. Вечеря. Нощувка.

6 ден  Игуасу (от бразилска страна)

Закуска. Посещение на водопадите от бразилска страна. В зависимост от нивото на водите на река Игуасу, броят на малките и големи водопади, намиращи се сред разкошна тропическа растителност, варира от 150 до 300. Тук е Птичият парк, една туристическа атракция, част от резервата, предлагащ голямо разнообразие от птици от цяла Бразилия /входните такси се заплащат на място/. По желание за качване на адреналина – Макуко сафари, незабравимо приключение, при което качени на борда на моторна лодка, ще стигнете до самите падове на водопада, както и полет над водопадите с хеликоптер. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

7 ден  Игуасу – Рио де Жанейро (Корковадо)

Закуска. Полет за Рио де Жанейро. Кацане, трансфер и начало на туристическата програма. Когато се каже Рио, веднага в ума избухват мисли, свързани с блестящите оскъдни костюми по време на Карнавала, плажа Копакабана, неудържимите ритми на самбата и статуята на Христос (38 м), благославяща посетителите, разперила ръце от върха на планината Корковадо на 710 м надморско равнище, избрана като едно от новите седем чудеса на света. Следва пътешествие, започващо от Космо Вело с влакче, лъкатушещо по тясна стръмна жп линия между тропически дървета и храсти на Националния парк Тижука, стигащо почти до подножието на статуята. Панорамата към планините, към залива и града е божествена, усещането, че всичко е под краката, е натрапващо. Настаняване в хотел в района на Копакабана/ Ипанема. По желание вечеря – барбекю в ресторант извън хотела. Нощувка.

8 ден  Рио де Жанейро – Петрополиш (по желание)

Закуска. Свободно време за плаж и разходка или по желание екскурзия до колониалния град Петрополиш, разположен на 65 км от Рио де Жанейро, изграден в европейски стил от бразилския император Педро ІІ. Тук той построява своята лятна резиденция – Императорският дворец, превърнат в музей. Връщане в хотела в Рио. Нощувка.

9 ден  Рио де Жанейро (Захарната глава)

Закуска. Полудневна обиколка на космополитния Рио де Жанейро. Разходка из центъра на града, из тесните улички и исторически сгради, нашепващи легенди и истории. Всяко кътче тук има уникален облик – сградата на Градския Театър, площад XV, красиво реставрираната сграда на Банка до Бразил, приютила Културния център, Националния Исторически Музей, Националната Библиотека, манастирът Сао Бенто. Следва посещение на Захарната глава, която заедно със самбата, плажовете и красивите жени, си остава една от оригиналните и запомнящи се забележителности на Рио. Наистина заслужено! Изкачването е с кабинков лифт и след кратко пътуване, от първата спирка, от върха на Моро де Урка (220 м) и от върха на Захарната глава (396 м) ще се разкрие незабравима гледка към плажовете на Копакабана и Ипанема, към статуята на Христос Изкупителя, към залива Гуанабара. Продължаване към Маракана, най – големият стадион в света с капацитет повече от 160 000 зрители, храмът на бразилския футбол (фотопауза и разглеждане отвън, по желание посещение с екскурзовод). Накрая на деня посещение на царството на скъпоценните камъни в световно известната бижутерска къща Щерн. По желание и срещу допълнително заплащане шоу – спектакъл Бразилска самба с много страст, ритъм, вихрени танци и карнавални костюми. Нощувка.

10 ден  Рио де Жанейро – заливът Гуанабара (по желание)

Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия в залива Гуанабара – ще можете да се насладите на забележителния Рио де Жанейро, разхождайки се с лодка сред пищни тропически гори, красиви плажове, скали с екзотични форми и върхове. Връщане в хотела в Рио. Трансфер до летището и полет за Лондон в 23.00 ч.

11 ден  Рио де Жанейро – Франкфурт

Закуска. Свободно време за плаж и разходка. Трансфер до летището и полет в 17.55 ч. Франкфурт.

12 ден  Франкфурт – София

Кацане във Франкфурт в 11.10 ч. Полет в 18.50 ч. за София. Кацане в София в 22.05 ч.

 

 

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет на авиокомпания LUFTHANSA София – Франкфурт– Буенос Айрес – Рио де Жанейро – Франкфурт – София с включени летищни такси
 • Самолетен билет Буенос Айрес – Игуасу – Рио де Жанейро с включени летищни такси /70 EUR/
 • 9 нощувки
 • 9 закуски в хотели 4****, от които 3 – в Буенос Айрес, 2 – в Игуасу, 4 – в Рио де Жанейро
 • 2 вечери в хотела в Игуасу
 • всички трансфери, упоменати в програмата
 • полудневна обиколка на Буенос Айрес
 • полудневна туристическа програма в Рио де Жанейро с изкачване с железница на планината Корковадо до статуята на Христос
 • полудневна туристическа програма в колониалния център на Рио де Жанейро и изкачване с лифт до хълма Урка и до хълма Захарната глава
 • посещение на бижутерска къща Щерн, посещение на водопадите Игуасу от аржентинска и бразилска страна с местен екскурзовод
 • водач – преводач от агенцията и обслужване с превод на български език за включените в пакетната цена посещения и мероприятия.

Пакетната цена не включва:

 • вход за Птичия парк – 22 USD
 • вход за аржентинската част на Игуасу – 27 USD
 • за бразилската част на Игуасу – 23 USD
 • бакшиши за шофьори и екскурзоводи – 40 USD /заплащат се с основния пакет/
 • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на ЗД „Евроинс“

Забележка: Пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.87 лв. При увеличение на валутния курс, пакетната цена ще бъде преизчислена.

Доплащания за:

 • единична стая – 885 лв.;
 • при недостигнат мин. брой от 15 туристи и при записани не по – малко от 12 тур. – 120 EUR,
 • медицинска застраховка с покритие 25 000 EUR на ЗД „Евроинс“ – 30 лв., над 65 г. – 45 лв., над 70 г. – 60 лв.

Намаление за:

 • трети възрастен в стая: 120 лв.
 • дете до 12 г. на допълнително легло с 2-ма възрастни в стая – 250 лв.

Факултативните мероприятия

Задължително се заявяват преди отпътуване и се заплащат с основния пакет.

Аржентина:

 • Тигре и Делта – 85 USD при мин. 4 тур.;
 • Фиеста Гауча с включен обяд – 150 USD при мин.10 тур.;
 • Танго шоу с вечеря – 130 USD при мин. 10 тур.;

Уругвай:

 • Екскурзия до Монтевидео – 395 USD при мин. 10 тур.;

Игуасу:

 • Макуко Сафари (4×4) – 105 USD при мин. 4 тур.;
 • Разходка с хеликоптер над водопадите (15 мин.) – ~130 USD /заплаща се на място/;

Бразилия:

 • Посещение на стадиона Маракана с екскурзовод и включена входна такса – 22 USD;
 • Самба шоу – 95 USD без вечеря при мин. 4 тур.;
 • Екскурзия „Заливът Гуанабара“ – 74 USD при мин. 4 тур.;
 • Екскурзия до Петрополиш – 66 USD при мин. 4 тур.

Забележка: Екскурзиите се провеждат на английски и испански език. Група от записани мин. 15 туристи се придружава от българския водач. Цените на допълнителните екскурзии подлежат на препотвърждение.

 

Примерни хотели, ползвани по тази програма:

 • Hotel De Las Americas (http://www.hrluxor-hotel-buenos-aires.com/) или подобен в Буенос Айрес,
 • Recanto Cataratas Thermas Resort Convention  (http://www.recantocataratasresort.com.br/) или подобен в Игуасу,
 • Hotel Golden Tulip Leme (www.goldentuliprioleme.com) или подобен в Рио де Жанейро.

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 15 туристи

Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди началната дата.

Необходими документи: ксерокопие на задграничен паспорт с минимум 6 – месечна валидност към крайната дата на пътуване; няма визови, санитарни, медицински и визови изисквания за посещаваните по маршрута страни.

Начин на плащане: депозит – 2000 лв., доплащане – до 30 дни преди отпътуване.

Застраховка „Отмяна на пътуване“:

Предоставяме възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, за неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. В зависимост от възрастта на туриста стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване.

Activities

0

Налично заминаване

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Съжаляваме, все още няма отзиви за това tour.