Основен

Белоградчишки скали

Видин, пещера Леденика, пещера Магурата, Козлодуй, кораб-музей Радецки, Белоградчишки скали, пещера Венец, крепостта“Баба Вида“, Черепишки манастир

 

Дата: 25-27.05.2018;  29.06-01.07.2018;  22-24.09.2018.

3 дни /2 нощувки

Цена: 175 лв

 

ПРОГРАМА

1 ден: 06:00ч -Тръгване от Бургас в посока Враца.  Спирки за почивка по пътя.

Посещение на Черепишки манастир „Успение Богородично” -разположен на самия бряг на река Искър. Манастирът е изграден по време на управлението цар Иван Шишман. Тук е изработено и прочутото „Черепишко Четвероевангелие” с позлатен обков. В скалите над манастира е била изградена костница на два етажа, чийто параклис е посветен на „Св. Йоан Кръстител”. В Черепишкия манастир са запазени останките на стенописи от ХVІ – ХVІІІ в. и ХІХ в., оттогава е останала и колекция от икони. В светата обител е оформен кът на народния поет Иван Вазов, който на това място се е вдъхновявал за много от своите творби, сред които „Дядо Йоцо гледа” и „Една българка”. Посещение на пещерата Леденика. Тя е обявена за природна забележителност през 1962г. и е включена в списъка на Стоте национални туристически обекта. Леденика ще ви впечатли с размерите си, а ледената премяна, в която се облича през зимните месеци е възхитителна, не случайно от там произлиза името й. Настаняване в хотел във Враца, свободно време и нощувка.

2 ден: Закуска. Отпътуване за Козлодуй. Разглеждане на кораба-музей „Радецки”. В чест на 90 годишнината от гибелта на Христо Ботев, близо 1,2 млн български деца събират средства за построяването на копие на легендарния кораб, който е пуснат на вода на 28.05.1966г. и акостира на Козлодуйския бряг 2 дни по-късно. Отпътуване и  посещение на новооткритата пещера Венеца край село Орешец, общ. Димовол. Пещерата бе открита за посетители на скоро  и вече ѝ се носи славата на най-красивата у нас. Намира се на 6км от Белоградчик. Отпътуване за гр. Видин. Градът изгражда своя облик в продължение на две хилядолетия, поради това е сложна смесица от различни исторически епохи. Възможност да се разходите в Крайдунавския парк, една от най-красивите крайдунавски градини по поречието.  Посещение на най-известната забележителност на старопрестолния град, средновековната крепост „Баба Вида“ – единствената изцяло запазена в страната /Х век/. Свободно време за обяд и разходка из центъра на града и възможност да посетите Кръстата казарма, Турският конак, където сега се помещава градския Исторически музей, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу, Еврейската Синагога, построена през 1894 г. Настаняване в хотел 2/3*. Нощувка. 

3 ден: Закуска. Отпътуване и посещение на Белоградчишките скали, които са включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България със своите красиви скални фигури, достигащи на места до 200 метра височина и разделени на 3 основни групи. Изключително преживяване с незабравими, спиращи дъха природни гледки сред скали с причудливи форми и гигантски пещери. Разходка между двете уникално съчетани забележителности – неповторимия природен феномен Белоградчишки скали и древната крепост “Калето”, която е една от най-добре запазените крепости в България, защитена от непристъпните скали. Част е от 100-те национални туристически обекта на България. Посещение на  пещерата  “Магура”. Уникални в пещерата, освен неповторимите образувания, са и скалните рисунки на един от най-ранните слънчеви календари, открити досега в Европа. Той е изрисуван по стените на залата светилище и на него са отбелязани поне 5 празника, както и 366 дни. Пещерата се използва и за единственото в България производството на шампанизирано вино, което отлежава при естествени условия, сходни с тези, използвани при производството на френско шампанско. Отпътуване за Бургас, почивки по пътя и пристигане вечерта.

 

Отстъпки:

 • Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената
 • Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

Цената включва:

 • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*;
 • По една нощувка със закуски в хотел 2*/3* във Враца и Видин;
 • Посещение и беседа на Белоградчишки скали;
 • Посещение и беседа във Видин и крепостта „Баба Вида”
 • Посещение и беседа в пещерата Магура
 • Посещение и беседа в пещерата Венеца
 • Посещение на Черепишки манастир
 • Посещение на пещерата Леденика
 • Екскурзоводско обслужване по маршрута

 Цената не включва:

 • Разходи от личен характер;
 • Входни такси – Входните такси са ориентировъчни!

– крепостта Калето /вкл. Белоградчишки скали/– 5 лв за възрастни;  3лв за ученици, студенти и пенсионери,

– пещерата Магурата – 9 лв за възрастни, 7лв за ученици, студенти и пенсионери,

– крепостта Баба Вида – възрастни 4 лв, ученици и пенсионери – 2 лв

– пещерата Венеца – 3 лв

– пещера Леденика- възрастни- 4 лв, ученици- 2лв

– музей-кораб „Радецки”- възрастни- 2лв, учащи и пенсионери- 1лв

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 15 пълноплащащи туриста;

 

Забележки:

* Местата в автобуса са по ред на записване

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип.

* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Activities

0

Налично заминаване

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Съжаляваме, все още няма отзиви за това tour.