Основен

ДОЛИНАТА НА РОЗАТА (от Бургас)

Маршрут:  Бургас – Казанлък – Стара Загора – Бургас

Дати:    17.02.2018;   10.03.2018;   15.04.2018;   13.05.2018;   10.06.2018;    08.07.2018;   12.08.2018;   02.09.2018;   07.10.2018;   04.11.2018

Цена:    45 лв

1 ден

07:00ч. Отпътуване от Бургас в посока гр. Казанлък.

Посещение на Музея на розата. Той е единственият музей в света, посветен на маслодайната роза. Експозицията на музея включва оригинални снимки и документи за развитието на розопроизводството, инструменти за обработка на розови градини, съдове за съхранение и износ на розово масло и вода. В Музея на розата са направени въстановки на склад за розово масло и на първата лаборатория за изследване на розовото масло, създадена през 1912 г. Една от най-големите атракции в музея е съд за розово масло, който за последен път е използван през 1947 г., но от него все още се разнася силен аромат на рози.

Отпътуване за Стара Загора. Посещение на музея на религиите /църквата – джамия Ески джамия/ в центъра на Стара Загора. Ески джамия е единствената оцеляла, изцяло запазена сграда в Стара Загора по време на Руско-турската освободителна война. Обявена е  за архитектурен паметник на културата,  а отделно стенописите в джамията са обявени за художествен паметник на културата от национално значение. Проведените археологически проучвания разкриват невероятно наслагване на религиозни практики, извършвани в границите на комплекса: останки от култова яма от началото на ранножелязната епоха (Х – ІХ в. пр. Хр.), езическо светилище, посветено на тракийския конник (ІІ – ІІІ в.), средновековна християнска гробищна църква (края на Х – ХІІІ в.) и мюсюлмански храм (ХV – ХХ в.) – безспорни доказателства за рядко срещана приемственост.

Посещение на  историческия музей в Ст.Загора– където като на длан може да се проследи развитието на човешката цивилизация от древността до наши дни и притежава 100 000 фондови единици движими културни ценности от Праисторията до съвременността. Уникални и със световно значение са следните експонати: костен идол и мраморна антропоморфна фигурка от V хил. пр. Хр.; шлем-маска, сарматски меч, златна огърлица, лантерни, златна фиала, стъклена фиала с танцуваща жена, мраморна статуарна група на Орфей, оброчна плочка на Тракийския конник от ІІ в., стъклен съд модиолус, монетите на Августа Траяна, каменна плоча на лъвица с лъвче – герб на Стара Загора, препис на Паисиевата „История славянобългарская” от 1837 г., печатът на Археологическото дружество „Августа Траяна” и др. Посещение на Античен форум „Августа Траяна”- археологически обект в централната част на града. Обектът е разкрит след строителни работи в района. Античният форумен комплекс е едно от най-монументалните съоръжения в римския град Августа Траяна. Основател на града е император Траян (98-117г), откъдето идва и името му. Истинското изграждане на Августа Траяна започва при император Марк Аврелий (161-180г). По негово време са изградени улична мрежа, водоснабдяване и канализация, обществено и жи­лищно строителство. Построени са и две крепостни стени, под­силени с около 40 бойни кули, от ко­ито досега са открити и проучени само 11. Открити са и две от портите на града – южната и западната. По същото време на града е предоставено правото да сече собствени емисии бронзови монети.

Свободно време за обяд и разходка в центъра на Ст. Загора. Отпътуване за Бургас.

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*;
  • Екскурзоводско обслужване

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси в посещаваните обекти:

Музей на Розата- 6лв за възрастни, ученици и студенти- 2лв

Музей на Религиите–  възрастни 2лв, ученици и студенти 1лв

Исторически музейвъзрастни 5лв, ученици и пенсионери 1лв

Входните такси са ориентировъчни!

 Допълнителна информация:

  • Необходими документи: валиден документ за самоличност:
  • Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
  • Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 15 пълноплащащи туриста;

Забележки:

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.

* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Activities

0

Налично заминаване

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Съжаляваме, все още няма отзиви за това tour.