Основен

ПОДБАЛКАНСКАТА ЛИНИЯ

Маршрут:    Калофер – Карлово – Сопот – Копривщица – Панагюрище

Дати:     10.03.-11.03.2018;    28.04.-29.04.2018;    26.05.-27.05.20189

2 дни / 1 нощувка

Цена: 90 лв

ПЪРВИ ДЕН:

Отпътуване от Бургас в посока гр.Калофер. Посещение на  Националният музей „Христо Ботев“ 
включен в Списъка на 100-те национални туристически обекта. Музеят се намира в центъра на града и е открит през 1944г. Включва мемориална къща-музей, изложбена зала с богата документална експозиция, която представя живота и творческото дело на поета, паметник на Христо Ботев и паметник на Иванка Ботева- неговата майка.  Къщата-музей е построена на мястото на родната му  къща,там където е израснал големият ни патриот. По време на Освободителната война, родната му къща е изгоряла.

Отпътуване за гр.Карлово и посещение на музея на Васил Левски, който включва-  родната къща на Апостола, Чардаклиевата къща, мемориален параклис, музейна експозиция и паметник на Гина Кунчева- майката на Левски. Отпътуване за гр.Сопот. Посещение на Дом-музей „Иван Вазов”, който е включен в списъка на Стоте национални туристически обекта.

Посещение на Девическия метох в Сопотсъщо включен в списъка на Стоте национални туристически обекта. Манастирът е описан от Иван Вазов в няколко негови произведения- „Нова земя”, „Чичовци”, „Хаджи Ахил”. Една от последните учителки в килийното училище на манастира е игуменката Христина, която историята ни помни, като съратничка на Васил Левски, като му предлага скривалище в манастира и изпълнява негови поръчения, като за целта е посещавала градовете- Ст.загора, В.Търново, Чирпан, Ловеч. Посещение на Сопотски манастир „Св.Спас”. Не е известна точната дата на построяването му, но се счита, че това е станало през 13 век и е датиран като Средновековен. В Сопотския манастир на 7 декември 1858г., Васил Иванов Кунчев-Левски бил ръкоположен за дякон Игнатий. Манастирът завинаги останал негов дом и той често отсядал тук по време на обиколките си из страната. 

Отпътуване към гр.Копривщица. Градът е обявен за архитектуро-исторически резерват и е включен в списъка на Стоте национални туристически обекта. Копривщица е град – музей, в който можете да усетите прекрасната атмосфера на Възраждането с типичната за тази епоха архитектура, с калдъръмените й улици, с вкусните традиционни български ястия. Обектите за настаняване са в традиционен копривщенски стил.  Градът и до днес пази духа на българската възрожденска архитектура. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН:

Закуска. Разглеждане на града. Забележителности в града: Къща – музей Любен Каравелов, Ослекова къща, Родната къща на Димчо Дебелянов, Къща – музей Тодор Каблешков, Лютова къща, Къща – музей Георги Бенковски, Родната къща на Найден Геров, Църква Успение Богородично, Храм Свети Никола, Мавзолей на Априлци.

Отпътуване за Панагюрище. Разглеждане на Историческия музей, в който са поместени  експозиции свързани с Априлското въстание, Археология, Природо-научна сбирка, както и прочутото Панагюрско златно съкровище. Панагюрският край е заселен от дълбока древност.Откритото на 8 декември 1949г. Панагюрско златно съкровище, множеството археологически находки, както и уникалните гробни съоръжения открити край Стрелча и Старосел, са доказателство за високата материална и духовна култура на местните тракийски племена. Съкровището, изработено от злато в края на IV или началото на III век пр. Хр., е с общо тегло от 6 кг, 164 гр култов сервиз, състоящ се от 9 съда: фиала, амфора и ритони, по външните стени на  които  са изобразени  сцени  от  трако  – гръцкия пантеон. Отпътуване за Бургас.

 

Отстъпки:

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с двама възрастни: отстъпка – 10 % от цената

Цена за дете до 17.99 г. пътуващо/ настанено с един възрастен: отстъпка – 5 % от цената

Цената включва:

  • Транспорт с лицензиран автобус 3*/4*;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 2*/3* в Копривщица
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Входни такси в посещаваните обекти:

В музеите по програмата: 2лв за възрастни, 1 лв за учащи; За Копривщица:- 6лв за посещение на шест музея за възрастни, 3лв за ученици и студенти за посещение на шест музея; За музей с Панагюрско златно съкровище; 6лв за възрастни, 3лв за учащи и пенсионери

Входните такси са ориентировъчни!

Допълнителна информация:

  • Необходими документи: валиден документ за самоличност:
  • Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;
  • Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 15 пълноплащащи туриста;

Забележки:

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата.

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

*Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.

* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Activities

0

Налично заминаване

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Съжаляваме, все още няма отзиви за това tour.