Основен

ОВЧЕРЕНСКИ ВОДОПАД – РЕСИЛОВСКИ МАНАСТИР – САПАРЕВА БАНЯ Аква Клуб „КОТВАТА“ – ПАНИЧИЩЕ – РИЛСКИ ЕЗЕРА – РИЛСКИ МАНАСТИР

Дата: 04-06.05.2018

Цена: 149 лева

 

1 ден –  06:00ч от Бургас отпътуване в посока Рила планина и Самоков.

Пристигане около обяд в Ресиловския манастир „Покров Богородичен“, който се намира до село Ресилово, община Сапарева баня, в полите на величествената Рила. Девическият манастир е възстановен в началото на 20 век. Находките от района на манастира говорят за средище на вярата на това място в различни периоди от време. В манастира има икони на много светци. Тук почиват частици от мощите на светците: св. Харалампи, св. Екатерина , св. Варвара, св. Ксения и св. Пантелеймон. Вътрешният вид на манастира е впечатляващ.

Изкачване по екопътека до Овчаренския водопад, за който местните разказват интересна легенда. С пада си от 39м, той е най-високият от 7-те водопада и приковава погледа с прекрасното си водно ветрило. Време за снимки.

Отпътуване към Сапарева баня, която се намира само на 3 км. и посещение на Аква Клуб „Котвата“

Комплексът  предлага СПА център, открити минерални басейни, вътрешен басейн и ресторант. Свободно време около 3 часа да се насладим на лечебните качества на минералната вода и красивите гледки към Рила!

Отпътуване и настаняване в хотел в курортното селище Паничище.  Нощувка

2 ден – Закуска.

Изкачване с лифт до хижа „Рилски езера” в подножието на природния феномен Седемте рилски езера. Разположени в живописни циркуси под не по-малко красиви била и върхове, езерата Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното и Долното могат да бъдат видяни в рамките на 4-5-часова разходка от хижата. Най-близките езера отстоят на около 1 час пеша от хижа „Рилски езера” – до Бъбрека по пътеката нагоре край трасето на влека по Сухия рид, или до Рибното при старата хижа по пътеката на югоизток. За приятната ви разходка покрай живописните езера можете да тръгнете по една пътека и да се завърнете по друга. Двете пътеки се събират при езерото Бъбрека, откъдето нагоре се изкачват до най-високото езеро – Сълзата. Непосредствено до него е и възвишение, известно като Езерния връх, от което можете да се насладите на панорамна гледка във всички посоки към целия циркус. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден – Закуска.

Отпътуване за Рилския манастир, разположен на 1100м надморска височина и най-голям на Балканите. Ще посетим и гроба на светеца Иван Рилски, който се намира в пещера недалеч от манастира.Това е едно от местата, носещи славата на изпълняващи желанията. В този манастир се съхранява и едната от трите чудотворни икони на Богородица, почитана и от пророчицата ни Ванга.Свободно време за обяд в ресторантите зад манастира. Следобед отпътуване обратно за Бургас. Пристигане привечер.

 

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен и удобен автобус ;
  • 2 нощувка със закуска в хотел 3* в курортното селище Паничище;
  • Изкачване до Седемте Рилски Езера;
  • Екскурзоводско обслужване по маршрута;

Цената не включва:   

  • Вход за Аква Клуб „Котвата“ и ползване на всички басейни – 10 лева
  • Такса за лифта до Рилските езера: еднопосочен – 10 лв за възрастни, 8 лв. за деца; двупосочен -18 лв. за възрастни, 12 лв. за деца;
  • Възможност за изкачване до Рилски езера и обратно с джипове – 15 лв.
  • Доплащане за планински водач – 6 лв.
  • Туристическа застраховка- 2 лв. на ден

Activities

0

Налично заминаване

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Съжаляваме, все още няма отзиви за това tour.