Основен

ТАЙЛАНД И КАМБОДЖА

Банкок – Патая – Сиам Рийп – Ангкор Ват

06.03 – 16.03.2018

11 дни/ 9 нощувки със закуски и вечери

Програма:

1 Ден

В 21.35 ч полет от София за Истанбул. Кацане на летището в Истанбул в 00.10ч.

2 Ден

Полет от Истанбул за Банкок в 01.55ч. Кацане на международното летище Банкок в 14.50ч. Посрещане на летището от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел IBIS Riverside Hotel (http://www.accorhotels.com/gb/hotel-7026-ibis-bangkok-riverside/index.shtml) или подобен. Вечеря в местен ресторант. След вечеря разходка в района на хотела. Нощувка.

3 Ден

Закуска. Туристическа програма: разглеждане на Банкок и посещение на Гранд Палас, в който се намира храма на Изумрудения Буда (Ват Пра Кеау). След края на обиколката се посещава централната част на града, където ще имате свободно време за пазаруване и развлечения. След обяд разглеждане на най-известните храмове в Тайланд (храма на Златния Буда, Ват По, храма на Полегналия Буда, Мраморния храм – Ват Бенчамабопит). Вечеря. По желание по-късно вечерта посещение на квартал Патпонг, известен като „Квартала на Стриптийз баровете”. Нощувка.

4 Ден

Закуска. Свободно време за пазаруване и развлечения. По желание: посещение на старата тайландска столица Аютая, храмовите комплекси и летния дворец в Банг Па. (28 щатски долара) Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

5 Ден

Закуска. Посещение на комплекс Сафари уърлд, където ежедневно се представят различни шоу програми с лъвове, слонове, делфини и др. Отпътуване за известния Тайландски курорт Патая. Настаняване в Grand Bella Hotel http://grandbella.com/ или подобен. Вечеря в хотела. Нощувка.

6 ден

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. По желание: посещение на ботаническата градина Нонг Нуч (цена 24 щатски долара). Прибиране в хотела. Свободно време. Вечеря. По желание: след вечеря посещение на шоуто на травеститите „Тифани” (цена 25 щатски долара). Нощувка.

7 ден

Закуска. Свободно време за плаж и развлечения. Пожелание: посещение на Коралов остров с включен обяд (цена 29 щатски долара). Вечеря. Нощувка.

8 ден

Закуска. Отпътуване с автобус за Сиам Рийп, Камбоджа. Настаняване в Somadevi Angkor Resort & Spa http://www.somadeviangkor.com/ или подобен. Вечеря. След вечеря разходка в града. Нощувка.
9 ден

Закуска. Сутринта посещение на Ангкор Том и разглеждане на Южната порта, храмовете Байон, Бафуон, Фимеанакас и Томанон. Следобед посещение на най-големия религиозен паметник в света – храм Ангкор Ват. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
10 ден

Закуска. Отпътуване с автобус за Банкок. Привечер настаняване хотел IBIS Riverside Hotel (http://www.accorhotels.com/gb/hotel-7026-ibis-bangkok-riverside/index.shtml) или подобен. Вечеря. Свободно време. Нощувка.

11 ден

Закуска. Трансфер до летището на Банкок. Полет до Истанбул в 11.30ч. Кацане на летище Ататюрк в 18.25ч. Полет за София в 20.20 ч. В 20.40ч. кацане на терминал 2 в София.

Цена: 2988 лв. ранно записване до 15.12.2016
Цената е валидна при минимум 20 записани туристи

Цената включва:
• самолетен билет с летищни такси София – Истанбул – Банкок – Истанбул – София (летищните такси са в размер на 366 евро лв. към 28.10.2016).
• 9 нощувки н хотели 3* и 4 *,
• в Банкок IBIS Riverside Hotel http://www.accorhotels.com/gb/hotel-7026-ibis-bangkok-riverside/index.shtml;
• в Патая Grand Bella Hotel http://grandbella.com/;
• в Сиам Рийп Somadevi Angkor Resort & Spa http://www.somadeviangkor.com/ или подобни
• 9 полупансиона
• трансфери хотел – летище –хотел
• 1 целодневна екскурзия в Банкок:
– Трети ден – Посещение на Гранд Палас и храма на Изумрудения Буда, храма на Златния Буда, Ват По, храма на Полегналия Буда и Мраморния храм.
• посещение на комплекса Сафари уърд
• трансфер с автобус: Патая – Сиам Рийп – Банкок
• посещение на комплекса Ангкор Том
– Южната порта
– Храм Байон
– Храм Бафуон
– Храм Фименакас
– Храм Томанон
• посещение на комплекса Ангкор Ват
• входни такси за всички посещавани обекти по програмата
• екскурзоводско обслужване от местен гид на английски или руски език
• водач – екскурзовод от Географски свят по време на цялото пътуване
• медицинска застраховка

Цената не включва:
• настаняване в единична стая – 540 лева
• двукратна виза за Тайланд – 60 евро (издава се в България)
• виза за Камбоджа – 30 USD (издава се при влизане в страната)
• допълнителни екскурзии (заявяват се и се заплащат в България)
• бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори – около 3-4 USD на ден
• разходи от личен характер

Доплащане:
• При група от 15 до 19 записани туристи се доплаща 250 лв. на човек.

Забележки:
• Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 евро = 1,75 щатски долара. При промяна на съотношението с повече от 0,03 USD туроператорът си запазва правото да актуализира цената на пътуването.

• Допълнителните екскурзии се осъществяват при минимум 10 записани туристи

Допълнителни екскурзии:
• Старата столица Аютая и летния дворец в Банг Па –
Аютая се намира на 64 км северно от Бангкок и е основана 1350 г. изпълнява ролята на столица до 1767г., когато е превзета от бирманската армия. Банг Па се намира на 20 км от Аютая. – Цена 28 щатски долара.
• Ботаническа градина Нонг Нуч – намира се на около 18 км. южно от Патая. Разположена е върху 500 акра площ. В този парк можете да се разходите в обширни градини аранжирани в типичен тайландски, френски и европейски стил. В пределите на комплекса се намира и ферма за орхидеи. Също така ще видите къщи, построени в типичен тайландски стил. Специална атракция за туристите са ежедневно провежданите шоу програми, разкриващи тайландската култура и дух. Също така може да присъствате на религиозна церемония и на удивително шоу със слонове. – Цена 24 щатски долара.
• Шоуто на травеститите Тифани – Провежда се от 38 години и представя една от най-популярните шоу програми в света – цена 25 щатски долара.
• Посещение на Коралов остров с включен обяд – 29 щатски долара.

Документи за туристическа виза за Тайланд:
• паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Кралство Тайланд
• две актуални снимка паспортен формат
• 60 евро, платими при записване

Документи за туристическа виза за Камбоджа:
• паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Камбоджа
• една актуална снимка паспортен формат.
• 30 щатски долара, платими на място

Обща информация за Тайланд и Камбоджа

Валута

– Тайланд, Тайландски Бат (THB); 1 USD ~ 33-35 THB. Разделя се на сто сатанга. Малките медни монети са по 25 и 50 сатанга, никеловите -no 1B, 2В (рядко) и 5В. По-големите монети от 10В са никелови с медна вложка. Банкнотите са с деноминации от 20В (зелена), 50В (синя), 100В (червена), 500В (виолетова) и 1000В (кафява). Приемливо място за обмяна на валута са бюрата на летището, местните банки, както и обменните бюра, които ще откриете по повечето пешеходни улици. Тегленето на пари от банкомат също е възможно, но трябва да сте сигурни, че вашата карта важи в Тайланд.

– Камбоджа, Камбоджански риал (KHR); 1 USD ~ 4000-4100 KHR.

Почти навсякъде в Тайланд и Камбоджа може да се заплати с щатски долари. Препоръчваме Ви да носите долари в дребни купюри.

Климат и облeкло в Тайланд

– Климат – Активният туристически сезон в Кралство Тайланд е от средата на октомври до края на март. Температурите са между 26-32 градуса, а валежите сравнително редки.

– Облекло – Няма значение колко е топло – не носете потници без ръкави и къси шорти на публични места. Тайландците смятат, че това е неуважително, а и такова облекло ви изтъква като турист. За туристите с непокрити рамене в някой от храмовете дават шалове от изкуствена материя. Тези шалове, обаче, са със съмнителна чистота и затова Ви препоръчваме да носите панталони тип 7/8 с риза или фланелка с къс ръкав. Носете обувки, които се събуват лесно, защото не е позволено да влизате с обувки в будистките храмове. Шортите не са приети никъде. Големите деколтета също не са добре приети и ще бъдат сметнати за проява на лош вкус. Тайландците са наистина мили и толерантни към чужденците, но в един случай ще ги засегнете със сигурност – ако сте с обувки пред олтар със статуя на Буда, даже и да не е в храм.

Часова зона Тайланд и Камбоджа

– Тайланд и Камбоджа са разположени в Индокитайската часова зона, което прави 7 часа напред от Гринуичкото време и с 5 часа разлика от българското. Други държави в тази зона са Виетнам, Камбоджа, Лаос. части от Русия, както и остров Рождество, територия на Австралия. Тайланд не използва смяната на лятно и зимно часово време, така че имайте го предвид, когато пресмятате часовата разлика.

Бакшиш

– Даването на бакшиш не е традиция, обаче постоянният поток от туристи и адаптирането към западния начин на живот са го превърнали в нещо обичайно. Много хотели и ресторанти прибавят към сметката 10% за сервиз.
– Таксиметровите шофьори не очакват бакшиш, но ако им предложите, няма да ви откажат.

Местна храна

– Тайландската храна е много вкусна и е популярна по цял свят. Но туристите трябва да знаят, че храната, която се продава по уличните сергии често е много подправена и люта и може сериозно да изненада западния вкус. Нашата препоръка е да избягвате храната от улицата, особено тази, която не е опакована.
– Повечето ресторанти и хотели са адаптирали менюто си и предлагат по-малко подправени ястия. Оризът присъства винаги на масата в Тайланд.
– Нашата препоръка е да не купувате храна, която не е опакована и не е приготвена на място.

Митници
– В Тайланд са забранени всички видове наркотици. Цигарите и другите тютюневи изделия, внасяни от вас в Тайланд не бива да надвишават 250 грама. Забранени са и някои видове плодове, зеленчуци и растения. (пълен списък може да намерите в интернет).

Налично заминаване

Изберете дата с помощта на календара по-долу, за да направите резервация.

Днес
Избрани
Свободни
Не се предлага

Съжаляваме, все още няма отзиви за това tour.