Основен

Двореца в Балчик – нос Калиакра – крепостта в Бяла

Дата:     21.04.2018;    05.05.2018;    12.05.2018;    19.05.2018 

Цена: 35 лв

 

07:00ч Тръгване от Бургас.

Пристигане в Балчик и разглеждане на розовите градини и Двореца – бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария е разположен на около 2 км югозападно от града. Годината е 1924-та. Кралицата на Румъния – Мария Александрина Виктория де Единбург се влюбва от пръв поглед в малкото късче българска земя, разположена на брега на Черно море. Местността, в която е издигнат “Двореца” се криела между балчишките бели скали и морето – една истинска частица от рая. На това място, в уединение и покой, кралицата прекарала най-хубавите си мигове. Вековните дървета, полските цветя, ручеите и птиците, дори заглъхналите стари воденици и пресъхналите каменни чешми омагьосали първата дама на Румъния и тя пожелала след нейната смърт, сърцето и да остане завинаги тук.

Ботаническата градина към двореца е с  площ 80 дка, и оранжерии 500 кв. м. Градината е създадена през 1955 г. и е национален спасителен център за редки и застрашени видове по Вашингтонската конвенция, носител на ордена „Св. св. Кирил и Методий” II ст. Има богати колекции от тропични и субтропични екзотични растения, а колекцията от сукуленти и кактуси е втората по рода си в Европа след тази в Монако и наброява около 600 вида. Общият брой на растителните видове в колекциите е около 3000. /Входните такси не са включени./

Отпътуване към нос Калиакра – най- красивото и най-странното място по северното ни черноморско крайбрежие, който като клин се вдава на 2 км навътре в морето тясното скалисто полуостровче. Този издатък от сушата завършва с отвесни 70- метрови скали. Името на носа е свързано с много легенди, нo поради своята красота, този край е получил името Калиакра, което значи „красив нос“. Непристъпността на скалите станала причина още в дълбока древност тук да се изгради крепост. Днес в началото на нос Калиакра се издига обелиск, наречен „Портата на 40- те девици“. Малък археологически музей показва намерените останки от древността. Днес този регион е красив природен резерват, където гнездят корморани, а скорци и скални косове обитават пещерите. Делфините, плуващи в морето, са интересна гледка, Районът е особено привлекателен и заради ярките цветя, цъфтящи през пролетта и лятото. На носа са изградени фар, метеорологична станция, параклис и ресторант.

Възможност за обяд в ресторантта на крепостта.

Посещение на крепостта в Бяла. Една сравнително новооткрита археологическа забележителнот – крепостта в гр. Бяла намираща се на самия нос свети Атанас. От тук се открива чудесна гледка към морето. Издига се на самата скала, където древните ни прадеди са построили крепост, в която са открити следи от винарни, древни пътища, бани, молитвени храмове, пещи за печене на керамика, както и много други обществени, търговски и частни сгради. Днес ние можем да се разходим сред автентичната винарска изба, където са правели едни от най-добрите вина в околията и да се потопим в духа на древността. Безспорно едно от най-красивите и притегателни места е именно на самия нос, където се е намирала базиликата. Крепостта в град Бяла намираща се на нос свети Атанас си заслужава да се посети! Обектът е отворен от май 2014 година.

Отпътуване за Бургас и пристигане вечерта.

 

Цената включва:

  • Транспорт
  • Екскурзоводско обслужване по пътя

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер
  • Входни такси за посещаваните обекти: Дворец в Балчик– 6 лв. на възрастен; деца до 7 год.– безплатно; деца от 7 до 18 год. – 1 лв.; Ботаническа градина – 8 лв. на възрастен, дете до 7 год. – безплатно; деца от 7 до 18 год. – 3 лв.; нос Калиакра – 3 лв. на възрастен; деца – 1,5 лв. Входна такса в крепостта в Бяла – 5 лв. на възрастен и 2 лв. учащи и пенсионери, деца до 7г. – безплатно

 

Допълнителна информация:

Необходими документи: валиден документ за самоличност:

Записване и начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите;

Доплащането се извършва до 3 дни преди датата на отпътуване;

Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 15 пълноплащащи туриста;

 

Забележки:

* Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение  на програмата с цел спазване работното време на обектите.

* При възникване на извънредни и непредвидими проблеми в пътната или метеорологичната обстановка, при блокиране на пътни участъци, при свлачища, при непроходими, опасни хлъзгави, стръмни, наводнени участъци по маршрута, туроператорът и водачът си запазват правото да променят програмата с оглед сигурността на туристите.

* Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Тур-операторът не носи отговорност при евентуална промяна. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.

* Агенцията си запазва правото да променя цените в следствие на драстично увеличение на горивата. 

* Туроператорът и Превозвачът не носят отговорност за загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването и престоя на туриста, както и за съдържанието на багажа.

* Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки с добро сцепление. Сандали, високи обувки и т.н. не са подходящи за преходи от този тип/.

* При участието в туристически, поклоннически, религиозни и др. екскурзии, излети и  походи сред природата се препоръчва носенето на суха храна и средства за слънчева защита, както и за защита от дъжд, вятър и студ.

* Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Налично заминаване

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

Съжаляваме, все още няма отзиви за това tour.